Блокадата в центъра на София продължава и в 24-тия ден на протести. Освен на "Орлов мост" и жълтите павета, палатков лагер се появи и на един от подходите към автомагистрала "Тракия" при Стара Загора. Там вече едно денонощие демонстранти искат да затворят ключовия аутобан.

На този фон от полицията обявиха, че се налага да намалят броя на униформените, които охраняват протестите заради разпространението на коронавируса. Оттам обясниха, че са констатирали все повече случаи на коронавирус сред униформените. Голяма част от тях са охранявали протестите.

Протестиращите традиционно започнаха да се събират пред Президентството в 19 часа. Техните искания остават същите - оставка на правителството и главния прокурор. Под прозорците на властта също е организиран палатков лагер, а протестиращите са категорични, че ще останат, докато не бъдат постигнати техните искания.

В късния следобед от жълтите павета в София майки от "Системата ни убива" и поеха на автошествие към къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя. Към 19,30 часа участниците в акцията стигнаха с възгласи "Оставка!" до крайната си цел, където бяха посрещнати от полицаи.

Снимка: БТА

Пред къщата на министър-председателя бяха оставени цветя и черни найлонови чували, на които пише "Оставка".

По-рано от "Системата ни убива" заявиха, че са заплашвани от младежката организация на ГЕРБ, че ще бъдат възпрепятствани да стигнат до къщата на премиера в Банкя.

"Отново да си покажем, че ние сме тук, ако сме невидими за г-н Борисов от 1 март, пак да го подсетим, че сме тук, не сме се отказали", заяви една от протестиращите, която не вярва, че ще намери премиера в Банкя:

"Това е едно послание към него. Не знам някой от протестиращите да го е намерил. Оставка искаме за това правителство. Имаме заплахи от младежкия ГЕРБ, които щели да слагат пирони и стъкла, да ни пукат (гумите на - б.р.) колите, за да не притесняваме техния премиер. Затова единствено с полицията сме съгласували нашия маршрут, но явно те го знаят".

Тя допълни, че имена не са известни, но заплашващите са се представили, че са от младежката организация на ГЕРБ.

Снимка: БТА

Идеята на майките бе да изпратят послание до министър-председателя, в което е цитиран стих от Христо Смирненски "Два свята, единият е излишен!".

Снимка: БТА

След продължилата около част демонстрация те тръгнаха обратно към т.нар Триъгълник на властта, където, както обикновено, се е разположила основната група протестиращи. Там водещите фигури от "Отровното трио" разпространяват Отровното трио са направили и "Кодекс на блокадите". Според него е недопустимо и неприемливо употребата на алкохол, наркотични вещества и агресия по време на протестите. Николай Хаджигенов призна, че демонстрацията днес е по-малобройна от предишни дни, но това се дължало на факта, че съмишленикът му Арман Бабикян е в Стара Загора, за да подкрепи недоволството там.

Около 21,30 часа недоволните от властта поеха на шествие към Орлов мост с бурни скандирания. За кратко по маршрута бяха блокирани и други кръстовища.

Мъж е бил арестуван тази вечер заради нецензурни думи и жестове към протестиращите и говорителите на трибуната пред МС. За да бъде избегнат сблъсък с протестиращите, той е бил отведен от полицаите. Според очевидци задържаният мъж е бил във видимо нетрезво състояние.