Три дни преди изборите за Европейски парламент, вторият в листата на ДПС - Делян Пеевски, дебютира публично в предизборната кампания. Младежката организация на движението във Велинград разпространи във Фейсбук страницата си текст със снимки от среща на депутата с електората в две местни села.

Появата на Пеевски на публично място е първа за него от дълго време насам.

Публикуваме без редакторска намеса съобщението от МДПС-Велинград:

"Жителите на велинградските села Пашови и Света Петка посрещнаха Делян Пеевски.

За пореден път областното ръководство на Движението за права и свободи - Пазарджик организира благотворителна вечеря за жителите на велинградското село Пашови. Тя е по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Сред гостите, на превърналият се в традиция "ифтар" бе народния представител и кандидат за европейски депутат Делян Пеевски. За поредна година, той уважи празничната вечеря и лично поздрави жителите на село Пашови.

Снимка: Официален профил във Facebook на МДПС-Велинград

Сред гостите на превърналата се в традиция вечеря, бяха Камен Костадин от Централното оперативно бюро на ДПС, депутатът Сергей Кичиков, областният председател на ДПС Юмер Хамза, общинския лидер на партията Исмаил Моллов, кметовете и общинските съветници от общината от Движението за права и свободи.

По-късно г-н Пеевски посети и село Света Петка, където повече от час по "приятелски" разговаря с хората в малкото населено място. Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истистински обичан и уважаван от своите избиратели.

Снимка: Официален профил във Facebook на МДПС-Велинград

В разговорът си с хората в Пашови и Света Петка, г-н Пеевски акценти върху значението на предстоящите в неделя избори за представители на европейския парламент".

Накрая депутатът, който не успя да стане шеф на ДАНС, е цитиран да казва:

"Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора. Именно затова ние от ДПС излизаме пред Вас на тези избори с листа от млади, успешни и доказали се хора".

В същото време в местния вестник "Виделина" беше публикувана платена предизборна публикация за събитието. Тя е озаглавена "Жителите на Пашови и Света Петка ПОСРЕЩНАХА Делян Пеевски". А подзаглавието повтаря едно от посланията в текста на младежката организация: "Мнозина искаха да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек, истински обичан и уважаван от своите избиратели".

Местен активист също публикува снимки от срещата.

Снимка: Официален профил във Facebook/Mustafa Shukri

Снимка: Официален профил във Facebook/Mustafa Shukri

Информацията за събитието обаче не е качена на официалния сайт на ДПС.

Делян Пеевски е на сигурно избираемо място, но все още не е ясно дали няма да отстъпи мястото си на евродепутат на някой друг от листата на партията.

Неотдавна ЦИК и ВАС не откриха нередности при проверка на сигнал, че той "не изпълнява условията за уседналост", защото в последните месеци не е живял в ЕС, както е по закон. Магистратите заявиха, че са спазени изискванията - той има постоянен и настоящ адрес в България повече от половин година.