Много двойки в Дания отложиха сватбите си в последните месеци заради коронавирусната пандемия. Датската премиерка Мете Фредериксен също го направи веднъж, а после и втори път. Сега тя трябваше да отложи сватбата си за трети път, но не заради пандемията, а този път заради извънредна среща на върха на ЕС, предаде Франс прес.

Премиерката разказа това в акаунта си във Фейсбук, където постна снимка на бъдещата си половинка - Бо Тенберг.

Снимка: Фейсбук профил на Мете Фредериксен

"Толкова се радвах, че ще се омъжа за този фантастичен мъж. Но очевидно нещата не може да са толкова прости, защото сега съм извикана на Европейски съвет в Брюксел, точно в тази събота на юли, когато планирахме да се оженим. Кофти", написа 42-годишната социалдемократка.

"Но аз трябва да си върша работата и да защитавам интересите на Дания. Така че отново променихме плановете си", допълни тя.

Фредериксен и лидерите на Нидерландия, Швеция и Австрия защитават твърда линия по европейския план за икономическо възстановяване след Ковид-19.

"Най-важното е любовта. И в крайна сметка все някога ще се оженим. Радвам се, че ще кажа "Да" на Бо, който за щастие е толкова търпелив", допълва премиерката, която е разведена и майка на две деца.

Извънредната среща на върха на ЕС е на 17 и 18 юли. Тя ще се проведе в Брюксел и е първата среща, на която лидерите на държавите от Евросъюза ще присъстват лично, откакто бяха наложени ограничения заради пандемията от коронавируса.

Дания, Швеция, Австрия и  Нидерландия се противопоставят на плановете за предлагане на безвъзмездни средства на страни, засегнати в по-висока степен от кризата. Според тях предложеният фонд в размер на 750 млрд. евро е твърде голям, и настояват, че всички отпуснати пари трябва в крайна сметка да бъдат възстановени.