Пореден отказ за народен представител от 29-и хасковски многомандатен район. Държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев се отказва от депутатско място. Той трябваше да замести подалия оставка депутат от ГЕРБ Делян Добрев, предаде БНР.

Преди него също отказаха да станат народни представители Валентин Ангелов - бивш заместник областен управител, и Жечо Станков, който в момента е заместник-министър на енергетиката.

След д-р Ангел Кунчев в листата следват директорът на Националния исторически музей д-р Бони Петрунова и заместник-председателят на Общински съвет- Хасково Митко Полихронов.

Делян Добрев подаде оставка заради Апартаментгейт.

Причина за това стана публикация за имотни сделки на майката на депутата, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов, в която се твърди, че са си купили нови апартаменти в София на цени от 270 евро на кв. м.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", отрече самият той и подчерта, че е взел лично решение в знак на солидарност със своите колеги, които спазили моралния стандарт на ГЕРБ и напуснали постовете си само заради съмнения.

Това е втората оставка на Добрев в този парламент. Депутатът и областен координатор на ГЕРБ В Хасково реши да напусне депутатската банка и в края на октомври 2017 г., когато името му беше замесено в Кумгейт. Тогава обаче парламентарната група отказа да подкрепи оставката му и той остана в Народното събрание.