Разчитам, че всички са достатъчно отговорни да се придържат към коалиционното ни споразумение за управление, което е все още факт. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Поводът за коментара е решението за изключването на "Атака" от коалиция "Обединени патриоти".

Даниела Дариткова бе категорична, че няма данни за преформатиране на управляващата коалиция. "Ако има някакви проблеми, би следвало те да се решат от Коалиционния съвет", каза тя.

Дариткова посочи, че в ГЕРБ имат един принцип и той е да не се месят във вътрешните работи на други партии. "Би следвало всички спорове те да решат сами помежду си", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Припомняме, вчера 25 юли, партия "Атака" бе изключена от Обединени патриоти. До раздялата се е стигнало заради множеството проблеми в обединението.

От парламентарната група са изключили Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, обяви Искрен Веселинов.

Също вчера вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че може да се предоговори общото споразумение или индивидуални споразумения да решат бъдещето на малката коалиция.