Министър-председателят отрече да е получавал такъв документ и разясни технологията за постъпване на подобни доклади при него, предаде Дарик радио.
„Ще ви покажа технологията на идването на доклади от разузнавателните централи, от контраразузнавателните, от МВР, от военно разузнаване при мен. Има една прошнурована тетрадка, която е на специална секретарка. Тя получава в пликове, запечатани с восък, всички материали. Подписва се в тази тетрадка, след това в една друга - червена на цвят, я внася при мен, пак прошнурована по дата, месец, година, час, запечатани пликове. Предава ми ги. Чета, след това слагам резолюция за прокурор, за доразследване, да се запознае министър или съответно друга служба, да се образува група от прокурор, следовател, полицай, за задържане или каквото и да било. След като това нещо с резолюцията стане, се подписвам в тетрадката, секретарката завежда часа, пред мен с телбодове запечатва, връща се и пише в нейната тетрадка в толкова часа и през секретните деловодства минава обратно. Така че: донесох, указах, видях - при мен това го няма. Явно някъде го е имало преди това, за да стават непрекъснато тези скандали и да се изнася по медиите такава информация", коментира Борисов.
Скандалът за това има ли или няма такъв доклад тръгна след интервю на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, който съобщи, че се разследват десетина министри от предишното управление. До момента обаче и от агенцията, и бившия премиер Сергей Станишев отрекоха да има такъв доклад.
Иван Костов, който оглавява комисията за  контрол на ДАНС, пък съобщи, че в парламента има предаден от агенцията отчет от 1000 страници, но в него няма имена.