"Онези, които пипат Изборния кодекс, очевидно те бутат страната към избори. В това няма никакво съмнение - имаме обичайните заподозрени: ГЕРБ, ДПС и БСП, които се занимават с Изборния кодекс, може би единствено, че в този случай няма никакво съмнение кой предложи промените". Това заяви в "Панорама" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната"

Протестите срещу хартиената бюлетина показват прилика със ситуацията от 2013 г., коментира Лорер и призова партиите "да слязат от предизборния експрес".

"Да изтеглят този законопроект, който всява раздор, и да споделят за какво става дума. Ще ги изслушаме. Ако считат, че това е по-важно от бюджет, война, ПВУ, ще направим съответната комисия. За нас обаче това е излишно, освен ако те не знаят нещо за предстоящите избори, което ние не знаем", заяви той.

По думите му ПП и БСП са успели да извадят България от редица кризи по време на кабинета "Петков", но в 48-мия парламент са се оказали от двете страни на въпроса искаме ли да има честни избори, или искаме да се върнем към старите практики.

Даниел Лорер е категоричен, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент да се затворят въглищните централи през 2026 г.

"Част от медийната истерия на ГЕРБ през миналата седмица беше точно с цел да заглуши гласа на ЕК, която каза същото. Те бяха така любезни да дойдат в Народното събрание, да изслушат въпросите на българските депутати и казаха няколко интересни неща - няма затваряне на централи, има затваряне на емисии. Няма План за възстановяване и устойчивост без съдебна реформа", каза той.