Демократична България обяви водачите на листите си. В София-област листата води пулмологът д-р Александър Симидчиев. Специалист е по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на МВР в София, началник на отделение по Функционална диагностика. Медицински директор е и на Центъра по електронно и дистанционно обучение при Медицински университет в Пловдив. Има активна позиция по темата за опазване на околната среда като председател на Сдружение "Въздух за здраве" и като член на неформалната мултиекспертна група за климатични промени. Кандидат от гражданската квота на "Демократична България".

Снимка: Демократична България

Атанас Атанасов водач в 23 МИР-София и в Благоевград - председател на "Демократи за силна България" и съпредседател на "Демократична България". Юрист, избиран два пъти за народен представител в 40-то и 43-то народно събрание.

Снимка: Демократична България

Председателят на "Да, България" Христо Иванов - в 25-и МИР, където традиционно е лидерската битка и кандидати са Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Той води и листата в Пловдив, където конкуренти са отново Борисов и Нинова. Христо Иванов е юрист. Зам. министър-председател и министър на правосъдието в служебното правителство от август до ноември 2014 г. Министър на правосъдието в периода ноември 2014 г. - декември 2015 г., когато подава оставка, след като предложената от него радикална съдебна реформа не е приета от Народното събрание.

Другият съпредседател на Зелено движение Борислав Сандов е водач в Смолян. Той е изявен природозащитник на национално и международно ниво. Работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика. Той е съпредседател на "Зелено движение" и член на председателския съвет на "Демократична България". Понастоящем е Координатор за България на Европейска гражданска инициатива за защита на пчелите.

Снимка: Да България

Водач на листата в Кърджали е журналистът Вилдан Байрямова. Завършила е Литературния институт "Максим Горки" в Москва. Работила е като регионален кореспондент на редица централни всекидневници, в информационна агенция БГНЕС, в електронната медия "Офнюз", понастоящем - в сайта за разследваща журналистика "Биволъ", работи и за "Дойче веле".

Водач на листата на "Демократична България" в Бургас е Ивайло Мирчев. Той е икономист и маркетинг директор в две български IT компании. 

Водач на листата на "Демократична България" в Стара Загора е доцент д-р Атанас Славов. Той е юрист-конституционалист, преподавател по публичноправни науки в СУ "Св. Климент Охридски". Доктор по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на "Да, България!", както и на Настоятелството на Института за пряка демокрация и на Българската асоциация по политически науки и на други граждански и професионални организации. Съучредител на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". 

Водач на листата на "Демократична България" в Пазарджик е Стефан Тафров. Български дипломат, политик, журналист и преводач, един от основателите на СДС и на в. "Демокрация", първият завеждащ отдел "Международен" на СДС и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в ООН - Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете сини правителства. Член на Изпълнителния съвет на "Да, България!", той отговаря за външната политика и европейските въпроси в Управленската алтернатива на "Демократична България". Бил е втори в листата на Демократична България на изборите за Европейски парламент през 2019 г. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски.

Стоян Михалев е водач на "Демократична България" за Варна. Той е популярен композитор, продуцент и изпълнител, написал едни от най-популярните български песни като "Вярвам в теб", "Откакто ти" и "Цвят лилав". Е

Велислава Лакова е водач на "Демократична България" за Враца. Тя е областен председател на ДСБ-Враца. Има магистърска степен "Счетоводство и контрол", специализация "Здравен мениджмънт". Заместник председател на Общински съвет - Враца от Демократична България. 3 мандата заместник председател на Общински съвет - Враца. Директор агенция Враца на "Застрахователно дружество Евроинс" АД. Семейна.

Цвятко Георгиев е водач на "Демократична България" в Ловеч. Започва работа в МВР през 1993 г., която последователно продължава в Национална служба - "Сигурност" и ДАНС, от където напуска през 2009г . по собствено желание. Главен експертен сътрудник в Подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства към Правната комисия на Народното събрание.Заместник - министър на МВР, а преди това Съветник по въпросите на националната сигурност в служебния кабинет на проф. Близнашки. Учредител на Фондация "Институт по психология на групите" и председател на УС на Българска асоциация по супервизия.

Иво Димитров е водач на "Демократична България" от Разград. 

Катя Панева е водач на "Демократична България" Хасково. Магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацевтиката, собственик е на аптека. 

Ивелин Стоянов е водач на "Демократична България" за град Габрово. Работи в Технически университет - Габрово. 

Николай Табаков водач на "Демократична България" в Кюстендил. Той е артист на свободна практика, музикант и художник. Живее в град Дупница, има галерия в София. 

Димитър Сяров е водач на "Демократична България в Сливен. Юрист, адвокат.

Любен Иванов е водач на "Демократична България" за Видин. Адвокат, а от 2015 г. е общински съветник в Общински съвет - Видин.

Найден Зеленогорски водач на листа на "Демократична България" в Плевен. Кмет на Плевен от 1999 до 2011 г. Народен представител в 38-то и 43-то Народно събрание. 

Илина Мутафчиева водач на "Демократична България" за Търговище. Тя е докторант по икономика и се е посветила на по-активно участие на младите хора, включването на уязвими групи и развитието на гражданското общество. 

Водач на листата на "Демократична България" в Силистра е Златко Куртев. Той е адвокат с експертиза в областта на гражданското, административно и наказателно право. 

Водач на листата на "Демократична България" във Велико Търново е Калоян Янков. Работи като адвокат в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Общински съветник от "Демократична България" във Велико Търново. 

Водач на листата на "Демократична България" в Монтана е доц. д-р Велизар Шаламанов. Председател на Надзорния борд на Агенцията по комуникации и информация на НАТО, доцент в Института за информационни и комуникационни технологии на БАН - София и зам. директор по е-Инфраструктура и сигурност в института. В периода 1998-2001 г. е заместник-министър на отбраната по военната политика, планиране и интеграция, както и член на Съвета по сигурността на МС, Междуведомствения комитет за интеграция в НАТО. 

Водач на листата на "Демократична България" в Ямбол е Веселин Калановски - актьор, член на Изпълнителния съвет на "Да, България!" и общински съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет. 

Водач на листата за Русе е Митко Кунчев - математик, директор на Математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе. Автор на много статии и доклади по математика и по проблеми на образованието, пионер във въвеждането на обучение по роботика за ученици от пети до седми клас. 

Албена Симеонова е водач " Демократична България" за Добрич. Албена е био земеделски производител. Председател е на Българска асоциация Биопродукти, която обединява всички биопроизводители в страната. 

Зорница Стратиева е водач на "Демократична България в Перник. Зорница Стратиева е експерт в Асоциация на парковете в България, където работи от 2012 г.