Председателят на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова заявява в писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, че народните представители от левицата няма да ползват командировъчни средства, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

В писмото се посочва също, че социалистите няма да получават възнаграждение за периода на отсъствие от парламента.

БСП реши да бойкотира заседанията в НС, след като от ГЕРБ отказаха да подкрепят всичките и предложения за промени в Избирателния кодекс. Основен препъникамък се оказа машинното гласуване, с което управляващите не са съгласни.

Преди дни от ГЕРБ отстъпиха за преференциите и нов избор на ЦИК.

Предложението за спиране на заплати на отсъстващи депутати дойде от лидера на Атака Волен Сидеров.

Нинова е отбелязала още, че организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е в правомощията на председателя на парламента.

Лидерът на социалистите е поискала, когато се пристъпи към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да бъде разгледан и внесеният от група народни представители от "БСП за България" проект за намаляване и замразяване на заплатите на депутатите.

Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца, е посочила Нинова и е допълнила, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенства заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръста на средната заплата на страната.