Това заяви премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание, след като обяви, че 603 675.62 лв. бонуси  са върнати от членовете на кабинета и висшата администрация, както той призова, предаде БНР.
Чавдар Георгиев е бивш зам.-министър на околната среда и водите.

Малко след думите на Борисов, Ананиев потвърди, че е получил сумата.

"Това, което го е казал премиера, сигурно е точно, защото той го е взел от данъчните декларации, които ние подаваме в Националната агенция за приходите.
Няма как да възразявам, но категорично заявявам, че всичките средства, след като се приспадне данъка, са отивали за дарителска дейност, за подпомагане на деца, които имат нужда за лечение на възрастни хора, за изграждане на паметници на културата", обясни той.

Една стотинка от тези пари не съм ползвал за лични цели, каза Ананиев.

За 2008 г. Кирил Ананиев е взел 159 848 лв. върху заплатата си, за 2007 г. - 118 645 лв., общо 278 493 лв., пише "Труд".

Ананиев работи в Министерство на финансите от 1980 г. - бил е главен експерт, началник отдел, зам.-началник и началник-управление "Държавни разходи", ръководител на програма ФАР на Изпълнителната агенция към Министерство на финансите, завеждащ "Финансово-административна служба" в Постоянно представителство на България към ООН в Женева, Швейцария.

Заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев (1998-2009). От август 2009 г. е назначен за финансов съветник на президента Георги Първанов.

Днес кабинетът прие решение да предложи промени в законодателството, което към момента позволява на министрите, зам.-министрите, членовете на политическите кабинети и областните управители да получават пари извън заплатите си. Забраната се налага, докато влязат в сила промените в Закона за държавния служител, който регламентира новия начин на заплащане.

Промените предвиждат 70% от заплатата да се води основна заплата, и 30% - бонуси. Kато цяло държавните служители трябва да запазят доходите, които получават в момента. Макар и да е допустимо по различни закони, висшите държавници вече няма да могат да се възползват от допълнителното материално стимулиране.