"Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова" -  това заяви председателят на БСП -София и член на ИБ на партията Калоян Паргов пред Нова телевизия тази сутрин.

"Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласът на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласa на софиянци, за да можeм да променим всичко това, което ни дразни в София. Първоначален разговор Манолова да стане кандидат за кмет на БСП не е провеждан. Но ако тя бъде номинирана от червените структури, ще има и разговор", уточни той.

По думите му в БСП търсят кандидатура, която да бъде извън рамките на партията.

"София е трудна територия за социалистите. Видяхме, че моделът "Радев" успя и в София, търсим нещо подобно", посочи Паргов

"Ситуацията, която се създаде, отклонява БСП от поставените й цели. Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий, мога само да гадая", коментира още Паргов относно ситуацията в БСП.

На въпрос дали самият той би се кандидатирал за лидер на партията, Паргов бе категоричен: "Този въпрос не стои пред мен".

"Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка по начина, по който тя драматизира с нея", коментира още той подадената оставка от лидера на партията след загубата на евроизборите.