На брошурата е ликът на финансовия министър Симеон Дянков, който е определен като главен готвач в пицарията. Мотото на заведението е „Нямате хляб?! Яжте пица!”, предаде “Фокус”. От БСП използваха думите на вицепремиера, който неотдавна сравни бюджета за 2010 г. с постна пица.

В менюто са изброени няколко пици в раздел „Големи амбиции в малки пици”: „Проектобюджет – дългоочаквана пица с лековат вкус”; „Антикриза – заблуждаваща пица с тежък вкус”; „Административна реформа – постна пица с гръмко име”.
В раздел „Основните пици” са записани: „Социална диета”, „Здравословен глад”, „Селска чест”, „Общинска постна”, „Детска радост”.

В раздел „Любимите пици на собственика” пък са записани: „Грешката на готвача”, „Пица за гладници” и „Пица с дивеч на горски дърва и античен сос”.

Десерт – няма! Кацата с мед не е за всички”.

Телефонът за доставки е: 01/ 98 59 2001. На гърба на менюто е записано: „Не дразнете главния готвач, защото е леко нервен по рождение. Собственикът е чувствителен и приема само похвали. Запазва си правото да прилага физическа сила, ако е недоволен от клиентите. В краен случай – може да ги даде и на прокурор.