Депутатите от парламентарната група на "БСП за България" се върнаха в непосредствена близост до сградата на Народното събрание днес. Те обаче не нарушиха заканата си за неприсъствие в пленарна зала на импровизиран брифинг на метри от нея показаха какви касови бележки издават паркинг-автоматите в София. Според тях те категорично не отговарят на изискванията.

Една касова бележка трябва да има Булстат, име на фирмата и да бъде фискализирана, а по новите наредби - трябва да има и баркод, посочи Георги Свиленски и показа бележката от паринг автомата. "Пише ли кой събира парите? Защо Столична община не спазва закона", попита той. Свиленски отбеляза, че финансовият министър е казал, че и банкоматите са длъжни да бъдат по наредба H-18.

От БСП посочиха, че по техен сигнал автоматите в Шумен са били запечатани и призоваха и тези в София да бъдат спрени, докато не бъдат приведени в съответствие с изискванията.

Тази година малкият и среден бизнес ще запомни онзи епизод от своя живот, в който за пореден път му се налага да подмени касовите си апарати и софтуера за управление на продажбите, коментира Димитър Данчев от левицата. По думите му срокът за въвеждане на софтуера се е оказал твърде кратък, а изискванията - неясни. Той се обърна към министъра на финансите и НАП да погледнат към паркинг автоматите, монтирани от Столичната община, и да отговорят дали те отговарят на изискванията на наредба H-18.