Има един-единствен вариант, при който аз мога да остана председател и той е същият като през 2005 г., заяви Овчаров. Ако отново хора с мръсни ръце се опитат да интригантстват, да се бъркат там, където нямат морално право да се бъркат, трябва да ви кажа, че аз мога да преоценя решението си, добави той. Не ме е страх, нито ме е срам да го направя, защото не става въпрос за моето лично благополучие, заяви Овчаров.
Според него БСП-София има нужда от нов председател и трябва да даде знак за промяна. Овчаров предложи до следващия пленум комисията по организационни въпроси да подготви времеви график и механизъм, по който да бъде издигната кандидатурата на новия председател на Градския съвет. По думите му, изборът може да се състои в началото на следващата година.
Градската организация на БСП в София обсъжда анализ за представянето на частичните местни избори в столицата. В началото на пленума беше съобщено, че за кампанията на кандидата за кмет на столицата от БСП Георги Кадиев са похарчени 285 хил. лева, от които 206 хил. лева са били за медийно отразяване. От Градския съвет коментираха, че в сложна обстановка са успели да постигнат необходимото в местните избори.