БСП ще предложи Силва Дюкенджиева за заместник-председател на ЦИК. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Тя уточни, че заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев ще влезе в пленарна зала, за да представи кандидатурата.

"Силва Дюкенджиева е юрист по образование. Била е член на ЦИК за местните избори през 2007 г. и член на ЦИК за избиране на народни представители през 2009 г." 

ПГ на левицата напусна парламента преди около месец, като една от причините бе именно гласувания нов Изборен кодекс, който предвиждаше да остане старата ЦИК. Последва вето на президента и "крачка назад" от страна на ГЕРБ, които отстъпиха за ЦИК и преференциите. Липсата на диалог по обжалванията на комисията и машинното гласуване обаче, не върнаха левицата в пленарна зала.

В рамките на срока по процедурата за нов състав на специализирания орган от БСП предложиха за членове на избирателната комисия шестима души: Таня Цанева, Николай Николов, Силва Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Емил Войнов и Цветанка Георгиева.