ПГ на "БСП за България" поиска изслушване на вицепремиера Красимир Каракачанов и министър Емил Караниколов за ремонта на изтребителите Су-25. 

"Повод за процедурата е ремонтът на щурмовите изтребители Су-25. Очевидно има някакъв разнобой в управлението. Има ли такъв, защото министър Каракачанов казва, че има подписан договор от миналата година, има преведени пари по този договор, в същото време г-н Караниколов казва, че този договор не може да бъде изпълнен? Вие, г-жо Караянчева, от Русия казахте, че руски специалисти ще дойдат в България и тук заедно с българска фирма ще ремонтираме изтребителите Су-25. Затова ние от БСП предлагаме да дойдат тук министър Каракачанов и министър Караниколов и заедно с Ваше участие да се изясни този въпрос с ремонта на Су-25", каза депутатът от "БСП за България" Николай Цонков.

Председателят на парламента Цвета Караянчева посочи, че ще информира двамата министри.

В началото на пленарното заседание стана ясно също, че е постъпило искане на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне имунитета на народния представител от "БСП за България" Георги Михайлов. Това бе обявено от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Депутатите решиха в седмичната им работна програма да бъдат предложените от ГЕРБ промени в Закона за пътищата, свързани с въвеждането на тол системата. Те ще бъдат гласувани на първо четене в четвъртък.

Днес НС започва работа с първото четене на изменения в Закона за ветеринарномедицинската дейност.