Мораториум върху битовите плащания на сметки и спиране на сроковете по граждански и административни дела, включително такива на ЧСИ за времето, в което е обявено извънредно положение в страната заради коронавируса. Това са част от мерките, които БСП предложи след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

Ще подкрепим всички разумни мерки на националния щаб, мястото да се решават тези въпроси и Народното събрание и ние сме на разположение, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Червените ще искат изслушвания на министри в ресорните комисии за анализ какви последици ще има от кризата във всеки сектор. А от премиера ще искат да каже какво е състоянието на фискалния резерв и какви стоки от държавния резерв могат да бъдат освобождавани при нужда.

БСП предлага да се разпишат по-високи наказания за спекулантите, както и ново определение какво е спекула.

Нинова призова правителството да намери начин да включи частните болници в работата на медицинските лица, той като има недостиг на кадри.

Прав е ген. Мутафчийски като казва, че купонът свърши, но и времето за общи приказки свърши, нужни са разумни и отговорни мерки и ние сме готови да обсъждаме такива, каза Нинова.