БСП-София не иска оставката на кмета Йорданка Фандъкова, а тя да поеме до дъно тежестта на целия си 10-годишен мандат, след което да се оттегли от надпреварата за нов кметски пост. От левицата заявиха още, че няма да подкрепят исканата от останалите политически партии в Столичния общински съвет оставка на зам.-кмета Евгени Крусев. Това стана ясно от думите на председателя на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов, който, заедно със съпартийци, направи инспекция на свършеното до момента на ул. "Граф Игнатиев" и площад "Джузепе Гарибалди" и даде брифинг.

На уличната пресконференция на левицата се появи и група представители на ГЕРБ, сред които председателят на СОС Елен Герджиков, зам.-председателят Николай Стойнев, депутатът Тома Биков, Антон Тодоров, шефове на комисии в СОС и др. Те носеха снимки на ул. "Граф Игнатиев" преди старта на реконструкцията, за да покажат колко по-хубаво е сега. От БСП опонираха, че нищо не е направено както трябва и няма да стане по-добре.

По думите на Паргов ремонтът на "Граф Игнатиев" показва, че Столична община не може да харчи парите на софиянци правилно.

"В момента една инициатива е опорочена. Краят на всеки кмет, както и на г-жа Фандъкова идва, когато лъснат всички далавери в нашата столица", коментира Паргов.

Според него търпението на гражданите е изчерпано.

"Ние не искаме оставки на буфери в лицето на зам.-кмет Крусев, искаме отговорност от първо лице. Последната година от мандата на Фандъкова като кмет на София е времето, в което тя трябва да изпие горчивата чаша на плодовете от 10-годишното си управление. За нея остава само да се оттегли", изтъкна той.

Паргов смята, че при конструкцията на проекта липсва контрол и качество. Той показа договора на този проект, в който по думите му се какви заповеди и чрез кого е дадена заповедта за цвета на плочки на Св. Седмочисленици. Според него с протеста на гражданите пред Столична община, софиянци показали, че са се събудили.

"За 20 млн. за два малки града, те ще светнат, ще станат като швейцарски часовници", каза той. По думите му София е лицето на България и никой не може да си позволи да работи нехайно.

"Имаме нужда да се обясни какво се случва и какво ще правим оттук нататък, за да не се опъват нервите на софиянци", каза още Паргов.

От ГЕРБ отговориха, че БСП вече са започнали предизборната си кампания и призоваха обществеността да изчака, за да види крайния резултат от ремонтите.