Шивиков бе освободен от длъжност и от военна служба,  след като срещу него започна разследване за злоупотреби. В Софийски военен съд срещу бившия командир на батальон в Ирак и в Афганистан беше внесен обвинителен акт срещу него за присвояване на имущество, като е извършено и документно престъпление.

Днес са подписани двустранни споразумения между коалиция "БСП за България", Конфедерация "Гражданско общество" и Национален алианс "Род, единство, държава".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че двете организации припознават предизборната платформа на БСП и това, което ги свързва, е България и родолюбието. По думите й това е част от втория кръг разговори с граждански структури и патриотични съюзи от страната.

Нинова отбеляза, че повтарят мрежата от подкрепа за президента Румен Радев.

Тя коментира, че няма да има разместване на парламентарни листи, а в неделя те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП както са подредени от областните структури.

Нинова отказа да каже как служебно е подредена листата във Варна.

"Как наредихме Варненската листа ще разберете в неделя, предпочитам колегите от Националния съвет да чуят от нас предложението, а не от медиите", коментира в отговор на въпрос Нинова.

Тя посочи, че е имало отводи и във Видин.

"Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна", потвърди за пореден път Нинова в отговор на журналистически въпрос по повод на подобни коментари от Реформаторския блок.

Относно резултатите от ревизията, направена от служебния кабинет, лидерът на БСП каза, че ще коментират доклада в понеделник, след като бъде публикуван и се запознаят с него.