Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментирайки пред Дир.бг изгонването на лидера на опозицията Корнелия Нинова и отговаряйки на въпроса ни не излезе ли извън контрол езика на политиците за депутати купувачи на гласове, депутати наркотрафиканти или мутри във властта. 

Тази сутрин от парламентарната трибуна беше изнесена публична информация по отношение на купувачите на гласове. Това мисля, че не е тайна за никого. За съжаление сред купувачите е и народен представител, а това уврежда авторитета на институцията НС. Този народен представител е с повдигнато обвинение за купуване на гласове, с мярка за неотклонение подписка и все пак той е тук в НС и приема закони. Така, че по отношение на купувачите на гласове мисля, че няма дори и правен спор, коментира Атанасова визирайки Манол Генов от БСП.

Въпросът за мутрите във властта не е към нас. Ако има някой, който вероятно може да ги назове и да ги познава е г-жа Нинова, защото това бе и неин анонс, каза Десислава Атанасова.  

Ясно е, че има предел и граница на политическото напрежение, но и предел на политическото противопоставяне. Аз не знам защо през последните два дни от БСП се държат истерично и вчера на пресконференцията им и днес в пленарна зала. Съвсем нормален политически диалог е необходим на тази пленарна зала, на обществото ни. Но няма как една институция да има висок рейтинг, когато нейния състав има подобни хора, коментира Атанасова. 

Да тук е мястото за политически сблъсък и дебат за различни политически тези и за защита на различни политически програми. Аз призовавам колегите от опозицията да преосмислят поведението си, защото то не е продуктивно, каза тя.