"БСП внася в прокуратурата 7 сигнала за нарушения по време на изборите в Беден и Галиче, тъй като бяхме обвинени в липса на конкретност в изказванията си. Три от тях са за село Беден, четири - за Галиче".Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев пред журналисти. Той поясни, че единият е срещу работодател, който упражнява натиск върху служителите си, за да гласуват за ГЕРБ.

Изборна секция в Беден е отворила 30 мин. преди старта на изборния ден, за да се гласува в нея, което също е нарушение. Добрев припомни, че разликата между ГЕРБ и БСП в селото е 9 гласа, с 10 невалидни бюлетини.

"Васяме и сигнал, в който искаме да се провери- дали бившият кмет на Галиче от ГЕРБ - Ценко Чоков, който е в затвора за изнудване,отвличане и побой, е участвал в изборния процес, звънял ли е от два различни номера в изборния ден и преди него", каза още Добрев. Зам.-председателят на левицата обяви, че вторият сигнал за Галиче е срещу собственика или шофьора на автомобил с плевенска регистрация, който се е опитал да блъсне застъпник на БСП.

"Същият автомобил е свалил хора, които са влезли през задната врата на секцията, в която се гласува. За охраната на училищата в изборния ден отговаря полицията, надявам се, да не се окаже, че задният вход е отворен от полицаи. За тази цел искаме записа от камерата, за да видим, кой е отворил вратата, колко души са влезли и са гласували", заяви Кирил Добрев.

Зам.- председателят на БСП каза още, че последният сигнал е за надписани хора в избирателните списъци. "Има ли на ул. "Бенковска" №16 - адресът на селския лидер на ГЕРБ Васко Янков, хора, които са добавяни в избирателния списък? Регистрирани ли са всички служители на общинския лидер на ГЕРБ Бяла Слатина от кабелната му телевизия на ул. "Иван Вазов" №18 в Галиче? Има ли регистрирани хора в сградата на училище "Пенчо Славейков" и колко души са регистрирани, в полуразрушена сграда, без ток и вода, на ул."Бенковска" в селото?", попита Кирил Добрев. Той припомни думите на Цветан Цветанов за края на модела "Галиче" и показа снимки на новия кмет на селото от ГЕРБ в компанията на Ценко Чоков.