Бизнесменът Васил Божков, който учреди партия "Българско лято", отправи покана към партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори.

Издирваният от прокуратурата и намиращ се в Дубай Божков, който има повдигнати 18 обвинения, публикува рано тази сутрин пост в профила си във Фейсбук, отправен към телевизионния водещ. 

"Слави, ако наистина искаш да спасим България - да се обединим", написа бизнесменът, който е установил, че много от целите на "Българско лято" и "Има такъв народ" съвпадат. Затова Васил Божков предлага на Слави Трифонов да се явят на изборите с общи листи и заедно да спасят България.

Любопитното предложение обаче бе категорично отхвърлено от гологлавия телевизионен водещ, който също използва профила си във Фейсбук.

"Още на 30 ноември аз заявих, че партия "Има такъв народ" ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал", отсече Трифонов.

Партията на Васил Божков - "Българско лято" не бе регистрирана за изборите. Coфийcкaтa гpaдcкa пpoкypaтypa оспори peшeниeтo нa Cофийския градски съд за peгиcтpация нa пapтиятa "Гpaждaнcкa плaтфopмa Бългapcкo лятo" на 12 февруари и така не можа да бъде довършена процедурата по регистрацията й в съда.

"Нищо неочаквано. Ще участваме на изборите с мандатоносител", коментира тогава във Фейсбук от Дубай Божков.