Вчера лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти прогнозира, че след Европредседателството е възможно да има сътресения в управляващата коалиция и предстоящи предсрочни избори, ако бъде приета Истанбулската конвенция.

“Общественото недоволство е толкова голямо, че обществото няма да издържи. Така че г-н Сидеров е прав - кабинетът ще падне, ако парламентът ратифицира Истанбулската конвенция”, коментира пред в. "24 часа" и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Патриотите отново ще поискат нещо в управлението, което най-вероятно и ще получат. Този вид коалиция ще върви напред. Те доста добре си изиграват картите в тази коалиция. Доста по-добре, отколкото ние в Реформаторския блок, подхождайки може би малко наивно и по-идеалистично", коментира Лукарски пред bTV тази сутрин.

По думите му винаги може да има предсрочни избори, но в момента обстановката не е чак толкова нестабилна, а и не е добре за България по време на европредседателството. След това – времето ще покаже, изтъкна лидерът на синята партия.

"Интересна хипотеза, но ще трябва да разочаровам любителите на бомбастични новини. Излезе една такава в една медия. Не сме водили разговори с НФСБ, не сме обсъждали с г-н Валери Симеонов за бъдещо съвместно явяване на избори или някакви общи политически стъпки. С него съм говорил многократно напоследък, но сме обсъждали само теми, свързани с общото обитаване на сградата на ул. „Раковски” 134", подчерта Лукарски.

И добави, че имат доста добра комуникация със Симеонов, но само на такова ниво.

"Особено във вътрешнополитически план има доста трески за дялане и доста неща, на които трябва да се обърне внимание и не вървят. Едно от нещата, за които не се говори, е тоталният блокаж на еврофондовете", отговори той на въпрос как се справя кабинетът "Борисов 3”.

"Причина за това не е ресорният вицепремиер (Томислав Дончев - б.р.), работил съм с него и знам, че работи добре. Доста от министрите в сегашното правителство не са достатъчно добре подготвени", допълни Божидар Лукарски.