Министърът на вътрешните работи не вижда смисъл в общата работа за изборите между МВР и прокуратурата. Според Бойко Рашков, предложението на главния прокурор за национално междуведомствено звено е несъстоятелно. Той е категоричен, че няма нужда от допълнителна организация.

Гешев съобщи, че изпраща писма до вътрешния министър Бойко Рашков и до шефа на ДАНС за създаване на Национално междуведомствено звено за изборите

"Аз още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Като дойде, да го видя какво е написал главният прокурор, аз мисля, че със или без писмо, работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите, има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място", посочи Рашков.

Министърът твърди, че специализираната прокуратура спъва работата на полицията. Тя не бе закрита, въпреки че депутатите от 46-ия парламент гласуваха това, но само на първо четене.

"До настоящия момент специализираната прокуратура не дава ход на около 25 разследвания, които са започнали в службите на МВР и те няма изгледи да приключат. Много обезпокоителен е фактът, че тези материали, тази дейност на полицията, се отнася до ОПГ", каза вътрешният министър.

Той отговори и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за контрабандна схема, която беше наречена "пътят на копринката".

"Аз отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства", коментира Рашков.

Когато МВР е готово с доказателства, тогава ще даде гласност, без да разчита на подкрепа от прокуратурата, коментира Рашков.