Не конфликтът между Украйна и Русия е заплаха за българските интереси, а плановете на Русия да разруши българската оръжейна индустрия. Това каза в предаването "Лице в лице" бившият министър на отбраната Бойко Ноев. По думите му родната оръжейна индустрия е "трън в очите на Кремъл", тъй като сме в топ 10 по експорт на военна продукция.

Ноев твърди, че активна роля за разрушаването на оръжейната индустрия има Министерството на икономиката.

"Връчен е проект за споразумение с искане България да спре военното производство и второ - без руско съгласие никакво оръжие да не се изнася от България. Нито едно правителство в последните 20 години не се е съгласявало да отвори въпроса, а Министерството на икономиката се съгласява да води преговори", изтъкна Ноев.

"На Русия не е необходимо да използва военна сила срещу България, защото в България има достатъчно субекти и организации, които обективно провеждат руските интереси в страната. Аз не говоря за лелките и чичковците на моята възраст, които празнуват на язовир "Копринка" с фланелки с надпис СССР, с портрета на Путин и с руски знамена, а за политическите субекти в България, които са във властта", коментира още Ноев.

По негово мнение Русия провежда "политика на свършените факти" и зависи от ЕС и НАТО да направи така, че да не се поощрява такава политика и занапред.

На снимката: Бойко Ноев пред протестиращи от предприятието Емко на 2 октомври 2017 г. в София