Аз ви гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве, заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Арена "Самоков”, където посочи кандидатите за народни представители от партията в областта. Събитието е част от програмата на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, съобщи Агенция КРОСС. 

"Месеци наред даваме сигнали за милионите, източени от "Белене”, за Цанков камък, за "Хохегер”. 19 дела са прекратени за "Белене”, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Искам да чуя кога Станишев ще понесе отговорност за изнесените секретни доклади. Чакам прокуратурата да се произнесе как 9-те доклада се намериха после в гражданското", каза Борисов.

Чакам Корнелия Нинова със следователките, чакам Ахмед Доган за Цанков камък, каза още той. По думите му - три години и половина не се повдигат обвинения на Мирослав Найденов, а в месеца на изборите. Защо три години и половина не го вкараха в затвора, а чакаха преди изборите, попита той. Най-лесно е като Станишев - да грабна папките с медиите, да ги нося при главния прокурор, категоричен бе Борисов.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви по-рано през деня, че прокуратурата е открила нарушения в МВР, позволяващи нерегламентирано подслушване. По думите на Цацаров "две трети" от сигнала, внесен от лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване под ръководството на Цветан Цветанов, е "верен". Това стана повод опозицията да поиска Цветанов да бъде разследван и да не участва по никакъв начин в изборите.

Нито с БСП, нито с ДПС, нито с „Атака” ще правим каквато и да е коалиция, по-добре опозиция, отколкото да вляза с тези хора в каквато и да е конфигурация,
заяви още Бойко Борисов.

"Цялата предизборна кампания на БСП минава с компромати. Това, което ние сме правили, се вижда, хората карат по магистралите, возят се по метрото, туризмът върви. Ние сме отговорни хора”, посочи Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

"Кризата не си отива, тя се задълбочава и следващият, който ще управлява, ще понесе целия шамар на тази криза”, каза още експремиерът. "Само войната е по-тежка, а иначе да управляваш в това време е по-тежко от война, понеже във война народът се консолидира”, заяви Борисов.

"Извадихме 1 милион лева партийни пари за наводнението в Бисер, за земетресението в Перник, стотици хиляди за църкви, джамии”, каза още председателят на партията. „Всичко това да не ни се зачита – защо? Защото група сутеньори тръгнали да стават партии”, каза още Борисов.

"Ние сме отговорна евроатлантическа партия. Помните ли бойкометър, измислиха и "Буда”. Ако така са си давали оставките, Костов и Станишев да са забравили, че са били политици”, добави той.

"Станишев не може да ми вземе това – 15 години децата ми искат автографи”, заяви Бойко Борисов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Виновен ли е Цветанов за подслушването?