"Мълър даде отлична оценка за работа си с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и на служителите на всички служби, които работят срещу трансграничната организирана престъпност, особено в борбата с киберпрестъпленията", каза по-късно пред журналисти Борисов, предаде БТА.

Той припомни, че в България вече на посещения бяха директорът на ЦРУ Леон Панета и на Сикрет Сървис Марк Съливан.
"Те заявиха пред мен, че България е един от най-добрите им партньори, в операциите, които се провеждат", изтъкна премиерът.

"Борбата срещу киберпрестъпността се извежда като приоритет както за ФБР, така и за българското правителство. Надявам се, че от другата година офицери на ФБР ще бъдат на разположение на колегите в звеното по киберпрестъпност, дискутирахме възможността офицер на ФБР да бъде в България и съм убеден, че това ще доведе до повишаване на капацитета", заяви и вътрешният министър Цветан Цветанов след срещата с Мълър, цитиран от "Фокус".

На нея е обсъдено и предстоящото обучение по темата киберпрестъпност. Той припомни, че съвместно с американското посолство и Фондация „Америка за България” е била учредена академия за обучение на полицаи, следователи, прокурори и съдии.
"За мен е изключително важно, че с днешното посещение на Мълър в България се даде много ясен знак за оценката за съвместното ни двустранно сътрудничество в борбата с трансграничната престъпност”, подчерта Цветанов.
Самият факт, че днес в България е директорът на ФБР означава много за правоохранителната система, добави той.

На срещата са коментирани завършени успешни операции и такива, които предстоят да се реализират.

Робърт Мълър днес ще посети дирекции на специалните служби и ще се срещне с техните ръководители, а по-късно ще има още една среща с Цветан Цветанов.

Вчера от МВР съобщиха, че при съвместна операция на ГДБОП и ФБР са задържани трима български хакери, които са източвали сметки в американски банки.