Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха в гръцкия град. Форумът е двудневен и се провежда под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос. На Срещата на върха ще бъдат и премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев, съобщиха от правителствената информационна служба.

В общия стремеж към засилването на регионалното сътрудничество участниците във форума ще обсъдят перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж в страните. Реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти и разширяването на потенциала в секторите от регионален интерес също ще бъдат част от темите на Срещата на върха, отбелязаха от пресслужбата на МС.

Преди старта на форума министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис.

"Пристигнах в Гърция, където ще участвам в Четвъртата среща на върха в Солун. Заедно с премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев ще обсъдим перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж, реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти." Това написа премиерът Борисов на страницата си във фейсбук.