"Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство - на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Белград, след като беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия "Орден на Република Сърбия", съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Снимка: Официална фейсбук страница

Орденът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия.

Българският министър-председател Борисов подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти - жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм.

"Приех тази награда от името на всички българи, които работиха по време на българското европредседателство и повярваха, че Сърбия трябва да е част от ЕС. Няма по-хубаво нещо от доверието, мира и разбирателството между народите, а ние сме го постигнали. Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война - аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите" категоричен беше премиерът Борисов.

"Орденът на Република Сърбия" е най-високото държавно отличие в страната. Той се връчва с указ за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Република Сърбия и Република България.

Снимка: Официална фейсбук страница

Снимка: Официална фейсбук страница

Снимка: Официална фейсбук страница