На въпрос притеснявате ли се, че може да се стигне до нови избори премиерът Борисов отговори: "И като се стигне какво. Преди шест месец нали имаше? Те искат да събарят държавата. Сега ще ги питаме - ако това искат, да го направим".

"Като тип провокация. Но нека да ги видя и ще ви кажа." Така Бойко Борисов отговори на въпроса как гледа на тези ходове на опозицията в навечерието на европредседателството.

Краткото интервю премиерът даде за БНТ преди развоя на събитията в Народното събрание.

Днес парламентът трябваше да обсъди и гласува искането за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. БСП обяви, че няма да влизат в пленарна зала, докато той е председател. Борисов отиде в НС и се включи в извънреден председателски съвет преди обсъжданията.

Винаги съм твърдял, че държавата ни е по-важна от всичко и стабилността в нея. Така Борисов отговори в кулоарите на парламента след заседанието на председателския съвет на въпрос дали ще има изпреварваща оставка на председателя на НС Димитър Главчев, преди тя да бъде гласувана в залата.

С колегите доста поговорихме, ясно е, че това е добре обмислен план на опозицията, подчерта премиерът и лидер на ГЕРБ.

До дебати и гласуване не се стигна, тъй като Главчев подаде оставка, заради което бе аплодиран от всички депутати в залата.

Димитър Главчев подаде оставка след разговор с Борисов >>