Той уточни пред bTV, че сигналите засягат секторите на икономиката и сигурността, но не уточни повече подробности.
Според Абаджиев вътрешният министър Цветан Цветанов развива теория на конспирацията с твърденията, че по време на предишната власт ДАНС е опитвала да създаде своя партия в парламента, предаде БГНЕС.
Заместникът на Яне Янев  подчерта, че не приема намеците, че става дума за РЗС, като директна нападка към партията. Абаджиев разказа, че вчера се е обадил на премиера Бойко Борисов и е получил уверението му, че от ГЕРБ нямат такова тълкуване спрямо РЗС, а имали предвид партия ЛИДЕР, зад която стои енергийният бос Христо Ковачки.
"РЗС подкрепи правителството заради Бойко Борисов и въпреки Цветан Цветанов, който се изживява едва ли не като втори премиер. Очевидно става въпрос за опит да се нанесе удар на РЗС", коментира Димитър Абаджиев.
По думите му причината за това е, че партията на Яне Янев не застана зад кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София - Йорданка Фандъкова, а издигна свой претендент за поста - архитект Павел Попов.
По-късно днес Яне Янев потвърди пред журналисти, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не е имал предвид РЗС като партията, създадена от ДАНС, предаде БТА. Янев допълни, че РЗС е политическа сила, създадена на 11 декември 2005 г. и самостоятелно се е явила на президентските и местните избори, още преди ДАНС да бъде създадена.
"Ако Цветанов официално заяви, че РЗС е продукт на ДАНС, ние ще отговорим по достойнство", каза лидерът на партията.
Според него тепърва предстои да излязат изключително любопитни факти, от които да се види, че ДАНС е била "политическо оръдие" на Сергей Станишев и на неговата "групировка" в БСП. Тя е обслужвала и строго определени партийни интереси в ДПС и НДСВ, посочи Яне Янев.
Междувременно председателят на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов разпространи изявление във връзка с появилите се коментари, съобщи "Фокус". В позицията се казва: "Партия ЛИДЕР е създадена през 2007 г. като отражение на условията от края на преходния период и влизането на България в ЕС. Партията няма нищо общо с конкретната работа на държавата, както и със създаването на ДАНС през 2008 г.
ЛИДЕР никога не е използвала полицейски и разузнавателни дейности, никога не е разполагала с класифицирана информация относно разработки на ДАНС или полицията. Ние никога не сме размахвали папки с гриф „Секретно” или „Строго секретно”.