Единият е министърът на образованието Йорданка Фандъкова, която според източници от ГЕРБ, цитирани от изданието, почти сигурно ще бъде кандидат-кметът на партията за София. Официално от формацията на премиера Бойко Борисов ще съобщят кой е техният претендент за стола на градоначалника на 1 октомври.
За втория министър, който ще напусна кабинета, се спряга дипломат № 1 Румяна Желева, която щяла да бъде новият български еврокомисар.
Вчера в Брюксел Борисов заяви, че още не е дошло времето да обяви номинацията на правителството за еврокомисар. Според информацията на вестника на мястото на Желева в МВнР ще бъде сложен заместникът й Марин Райков. Той беше зам.-министър и на Надежда Михайлова в правителството на Иван Костов.
Премиерът Борисов обаче отказа да обяви дали ще смени двама министри от кабинета заради кметските избори и заради номинацията на външния министър за еврокомисар, съобщи bTV.
До момента в БСП от издигнатите 13 кандидатури на БСП за кмет на София единствено Георги Кадиев е подал нужните документи в столичната организация на левицата.
Изборите за столичен градоначалник ще се проведат на 15 ноември. Изборите в София се наложиха, след като столичният кмет Бойко Борисов бе избран за министър-председател. Сега временно изпълняващ длъжността е заместникът му Минко Герджиков.