"Живот на вересия, това е действителността на България днес. Политика на вересия, това е политиката на ГЕРБ. Хората днес пазаруват на вересия и лекарства. Тези тефтери са най-ярката илюстрация на дереджето на българите днес", заяви Манолова от трибуната и показа тефтера с вересиите от магазина в едно кюстендилско село, предадоха "Фокус" и БГНЕС.

Тъжно е, че някъде по селата има тефтери за вересии. Това, че се повишават спестяванията обаче, също е факт. Спестяванията в банките минават 33 млрд. лв. Има хора, на които им стигат и си слагат в банка парите”, отговори премиерът.
„Аз си спомням управление на БСП, когато и купони имаше и нищо нямаше по магазините. Ще ми говорите на Вие, ако искате да ви уважавам и аз. Те сега са силни, много накукуружени, много страшни”, добави той в отговор на подвиквания от опозицията по време на неговото изказване.

Той се обърна към Коалиция за България с думите: „Искате да изкарате, че за последните три години България е станала най-бедната страна, България е бедна от 40-50 години, благодарение на вас. Както и да подвиквате, това са факти. Благодарение на нас усвояваме 30 пъти по-добре еврофондовете. Когато дойдохме на власт бяха спрени фондовете”.

По думите на Борисов политиката на правителството в сферата на доходите е в няколко направления – промени на минималната работна заплата, промени свързани с данъчната политика. От началото на мандата минималната работна заплата нараства последователно от 209 лв. на 310 лв. за 2013 г., изтъкна той.

„В Южна България хората избраха кметове от ГЕРБ и е нормално там по-бързо да се развиват регионите, каза Борисов. Усвояваме в пъти повече от вас”, обърна се премиерът към опозицията.

Той отговори и на въпрос на депутата от левицата Пенко Атанасов относно за имот, отнет от Министерството на отбраната и предоставен на община Бургас.
"Навремето насилствено сте взели на хората земята за военни бази, сега искате ние да им я върнем. Получава се така, че тези, които навремето са взели насила земите на хората, сега се явяват техни защитници. В България в някои отношения често има абсурди в тази посока”, коментира Борисов.
Той обясни, че през 2011 г. към министъра на земеделието е създадена работна група за изготвяне на проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, който е съгласуван и предстои да бъде внесен в Министерски съвет.

„През цялото управление на ГЕРБ разбираме, че сме виновни за всичко. Колко още мандата ще ви трябват да приемете този закон? Там, където имате интерес, нещата се случват бързо. Идва Видов ден и там ще получите това, което сте заслужили”, каза обаче депутатът.

Борисов отговори: „Трудно е това, което вие за една нощ сте прибрали на хората, сега с наредба да се върне. Аз не знам дали е възможно. Ако е възможно, ви обещавам да го направя. Ако ми кажете какви апетити имаме, с удоволствие ще ви отговоря за кое имаме апетити”. Думите му бяха аплодирани от депутатите на ГЕРБ.

Вижте снимки от парламентарния контрол