След като по-рано днес Бойко Борисов инспектира процеса по изработване на маски и защитни облекла в текстилния завод "Аглика Трейд" в Твърдица, на връщане той реши да провери как вървят ремонтните дейности и по автомагистрала "Тракия". Премиерът отново предаваше на живо изявата с лайвстрийм от официалната си страница във "Фейсбук".

"Използваме хубавото време и по-малкия трафик по пътищата, за да поправим мостовете по магистралите", обяви премиерът Бойко Борисов, преминавайки по магистралата. Той слезе на един от обектите и като по традиция завърза разговор с работниците. Те го увериха, че ремонтните дейности би трябвало да приключат до края на май.

От своя страна министър-председателят изрази надежда през май да отворят хотелите и ресторантите. "Хем си помагаме с времето, хем тези хора не са на борсата", отбеляза Борисов. Според него, ако всички върви наред, ремонтите на 5-те моста на магистралата ще бъдат завършени "до 24 май-1 юни".

Освен за предпазни облекла и инфраструктура, днес премиерът коментира и принудително затворените тържища. От изявлението му в Твърдица стана ясно, че държавата ще изкупи зеленчуци от български производители, които не са успели да пласират продукцията си, и ще ги предостави на социални домове и патронажи.

Премиерът призова веригите за разпространение на хранителни продукти да направят бързо щандове за българските продукти, за да не може готовата свежа продукция да пропадне.