Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за „мач в две полувремена” – експертите- кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: „Не!””, коментира в тв ефира Бойко Борисов.

Във връзка с отказа на БСП в дебата да участват и експертите, Борисов попита: "От какво ни е страх да си покажем хората, които ще изпълняват програмите?”

"Казах на Нинова, че от моя страна ще участват Томислав Дончев, Влади Горанов, Екатерина Захариева и Лили Павлова. Не са скандалджии”, коментира Борисов.

Той е категоричен, че шансът за дебат е провален, дори и да бъде насрочена друга дата.

„Няма да има дебат. Угодих им, а тя ме разиграва”, заяви Борисов.

„За сряда положих всички усилия, бях си преправил цялата програма. Вече графикът ми е пълен”.

„Защо не искат да кажат кои министри ще изпълняват тази фантастична програма на БСП”, попита Борисов.

И „защо бягат от това да кажат, че правителството е тяхно. Навсякъде слагат кадри от БСП и тук-там от НДСВ”.

По повод социологическите проучвания, че едната от двете водещи партии ще има съвсем малка преднина, Борисов заяви, че ако е втори, остава опозиция.

Ако е първи обаче, той каза, че:

Единствените, с които бих започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите. И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те”, заяви бившият премиер.

Борисов определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е „обгрижвана от ГЕРБ”, за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

„Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С „Воля” не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни”, категоричен бе Борисов.

„Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция”, коментира председателят на ГЕРБ.

Той отрече да бяга от дебата с Нинова заради темата за корупцията.

Спя спокойно, не се притеснявам от проверки от страна на прокуратурата. Няма тема, по която да знам, че не съм дал максимума”, заяви той.

„В ГЕРБ няма модела „Кой”. Този въпрос със страшна сила ще се зададе на 27-и и тогава изневиделица пак ще научим за хора, които никой не знае кои са. Ние в момента не знаем кой назначи г-н Герджиков? Кой назначи тези министри и областни управители? Кой ще сложи новия главен секретар на МВР. И аз не знам и затова питам. Последният, който можете да питате по тази тема, съм аз”, каза Борисов.