Имаме данни от чуждите служби, но върви разследване и повече няма да кажа. Засилили сме охраната. Още навремето, като бях главен секретар, всичко се въртеше около мен, същото беше и в общината, подчерта Борисов, предаде Дарик.

Според публикация на в. "24 часа"  групата наемници, която бе задържана в петък под кодовото име "Килърите", имала поръчка да убие Бойко Борисов. Съветникът в парламента Петър Стоянов, който е и шеф на сумото и кум на Сретен Йосич, и Васил Костов-Кеца приел поръчката преди 6-7 месеца, твърдят източници на изданието. Тогава американските служби предупредили българските, че се готви покушение срещу премиера.

Източници на БНТ обаче категорично опровергаха информацията, че килърите са крояли покушение срещу премиера Бойко Борисов. Вътрешният министър Цветан Цветанов отказа всякакъв коментар по темата. Шефът на Национална служба „Охрана" Димитър Димитров заяви пред БНР, че няма информация за готвено покушение от групата на Сумиста срещу премиера.

Не съм доволен от работата на митниците, каза още премиерът Бойко Борисов в предаването "На четири очи" на Нова телевизия. Основните си критики Борисов насочи към това, че Агенция "Митници" не се справя в контрабандата. Ако ген. Ваньо Танов не си реализира приходите - ще си ходи, каза премиерът.

Относно последния доклад на Европейската комисия за напредъка на България Борисов съобщи, че се подготвя писмо до председателя на Европейската комисия Барозу как страната ни ще изпълни препоръките в доклада. Във вторник ще бъде приет план за действие за изпълнението им. "Трябва да си признаем, че нас ни приеха по милост в ЕС. Единственото, което бяхме изпълнили, беше затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй", коментира премиерът.

Той бе категоричен, че в условията на финансова криза банковата ни система е стабилна.
„Ние не се изкушихме нито като Румъния, нито като Гърция да вдигаме ДДС", допълни Борисов. Той не прие обвиненията към правителството на ГЕРБ, че често сменя позициите си преди да вземе окончателно решение. „Ние сме много праволинейни, много точни", подчерта премиерът.

По думите му в средата на септември ще бъде внесен за разглеждане бюджета за 2011 г. Той бе категоричен, че няма да се стигне до нова актуализация на Бюджет 2010.

Борисов изрази задоволството си от работата на ръководения от него кабинет в условия на криза и каза: „Ние нищо не вдигнахме и нищо като заплати и пенсии не сме намалили. Все повече нещата ни вървят добре", заяви министър-председателят. По думите му голяма победа на кабинета е, че всички еврофондове са пуснати. „Усвояваме ги 5-6 пъти по-добре от предишното правителство", каза със задоволство Борисов.

Според социологическо проучване на "Барометър инфо" обаче всеки втори смята, че животът му през последната година се е влошил и икономическата криза се отразява и на семейството му. 66% от анкетираните смятат, че трябва да има персонални промени в кабинета "Борисов".