Това съобщиха от съда.

Лидерът на ГЕРБ съди Сидеров заради интервю, в което заявява, че "Борисов е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки, наркотрафик и контрабанда". Освен това, според лидера на "Атака", така той получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Присъдените от Софийския градски съд обезщетения са намалени от САС от 180 000 лева на 50 000 лева и от 25 000 лева на 20 000 лева, съобщиха днес от съда.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

След първото съдебно решение премиерът коментира:

"На пръв поглед сумата, която Сидеров трябва да ми изплати, изглежда голяма, но вредите за репутацията ми, която съм градил цял живот, са много по-големи. Благодарение на нея съм бил мажоритарно избиран на всички постове и съм създал партия, печелила над 10 избора последователно. Приеман съм от Белия дом до Берлин и от Лондон до Париж, получил съм най-високите полицейски награди на почти всички служби в света именно за борба срещу организираната престъпност".

Тогава от "Атака" съобщиха, че започват собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политическа поръчка на ГЕРБ от съдия Теодора Нейчева, издала присъдата срещу Волен Сидеров. От партията се заканиха още да сезират ВСС за нейни нарушения по делото, защото не взела предвид показанията на неговите свидетели. Досега обаче не са установени нарушения на съдийката.