Както е известно, в разговорите между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова по делото"Червеи", се споменават както премиерът, така и главният прокурор и други известни политици и магистрати.

В последния запис обаче за първи път се чува името "Делян", а Ченалова потвърди, че става дума за депутата от ДПС Делян Пеевски. По този повод Местан коментира на пресконференция:

За мен няма никакво съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски“.

Лидерът на ДПС подчерта, че целта не е отстраняването му, а да бъде поставен в определена зависимост от авторите на сценария, цитира го "Фокус".

Местан допълни, че са му предоставили на хартиен носител съдържанието на тези разговори и в тях се говорело за много по-важни фигури.

"Мислех, че сме оставили в миналото ченгеджийските номера. Много добре е подбран моментът - единият от споменатите е бил в командировка – главният прокурор, а министър-председателят нейде по-далеч – в Китай. Точно в този момент се появяват тези записи, разпространени от добре познати медии, които естествено, че да бъде пълна картината разпространиха и фалшиво твърдение на ЕК, че се иска отстраняването на ръководител на съдебна власт, което после се оказа,че е абсолютна манипулация“, каза още той. 

Вчера от ЕК заявиха, че изявлението на техен представител пред сайта Mediapool - че замесените в скандала трябва да бъдат изключени от разследването, е некоректно интерпретирано като позиция, че главният прокурор трябва да бъде отстранен.

По думите на Местан с оглед на профила на медиите, които са разпространили "европейския фалшификат", можело да се сетим кои имат интерес.

"Съумявам да прозра злокобни фигури от недалечното минало, които днес имат своите говорители и в българския парламент“, добави лидерът на ДПС.