Така дебатът между тях очи в очи окончателно пропада.

Двамата първо ще участват в сутрешния блок на Нова телевизия. В четвъртък, 23 март, в ефира на въпроси ще отговаря Нинова, а в петък сутринта - Борисов.

По подобна схема, пак в тези дни, двамата ще се явят и в bTV, но вечерта. Те ще си изправят пред избирателите в специално предаване в две части от 20 ч. Отпадат предвидените излъчвания на новия трети сезон на хитов турски сериал, който е едноличен лидер по гледаемост в България, съобщиха от телевизията. 

Всеки от двамата политици ще има по 60 минути от най-гледаното телевизионно време, за да представи позициите си по ключовите политически теми.

Пред водещия Антон Хекимян те ще разкрият вижданията си по ключовите вътрешни и международни теми: данъци, доходи, пенсии, престъпност и съдебна реформа,отношенията с Турция и Русия, национална сигурност.   

Двамата ще бъдат питани и за намеренията им относно потенциалните коалиционни партньори в бъдещото управление на страната.  

Последната част от всяко интервю ще бъде блиц от въпроси, които предполагат отговор само с „да” или „не”.   

В началото на кампанията лидерите БСП и ГЕРБ не постигнаха консенсус по условията на участие в общ телевизионен дебат. Корнелия Нинова държеше той да е само между тях двамата, а Борисов Борисов настояваше да има и отделна част, в която един срещу друг да се изправят бъдещи министри.