Това заяви при откриването на ремонтираната улица „Славянска” в Благоевград премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Даваме на доктори и общини, каза още премиерът като подчерта, че държавата е ограбена. Той отбеляза, че и общината, и държавата са изпълнили ангажиментите си към хората, които „няма да ходят в кал”.

Бойко Борисов подчерта, че благодарение на съвместните усилия и с бизнеса следващата година ще бъде добра за местните власти.
„Сега късаме малките динчета и даваме на общини и на доктори да запушиме”, каза премиерът. Той обеща общинари и държавата да продължат да изпълняват ангажиментите си през следващата година като вече са преведени 2,1 млн. лева по последния инфраструктурен проект на общината, който ще бъде завършен със сигурност, когато климатичните условия позволят.

Премиерът посети проблемната улица „Славянска” в областния град. Правителството отпусна 800 хил. лева за довършване на реконструкцията на водопроводната мрежа в Благоевград. На откриването на улицата присъстваха кметът на Благоевград Костадин Паскалев и областният управител Валери Смиленов, както и общински съветници.

Министър-председателят Бойко Борисов откри 8 реконструирани благоевградски улици и напълно ремонтираните водоснабдителни и канализационни мрежи под тях. По-късно Борисов откри ски-център "Картала" в местността „Бодрост”.