Игнатов докладва на премиера за неплатени средства от българската страна към Руската федерация за изнесено отработено ядрено високо радиоактивно гориво (най-вероятно от учебния реактор на БАН) на стойност 1 349 982 щатски долара, които не са изплатени в продължение на три години, предаде БГНЕС.

Спогодбата за горивото е подписана през 2008 година, тоест при предишното правителство. "Защо не са плащани? Как са го изнесли и не са си платили и ние след три години трябва да го платим?", пита премиерът Борисов и продължава разговора с министър Игнатов с думите: "Аз знам какво сме платили, за всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен. Аз знам, че сме платили и сега още, над два милиона лева – защо? След като са го изнесли защо не са го платили, нали не е имало криза тогава?".

Следствие на отговора, който получава от Сергей Игнатов, че правителството трябва да плати още 352 хиляди по спогодбата, Борисов заръчва да се призоват учените от БАН да стачкуват и срещу предишното правителство.
"Ето, обади се на Съботинов (председателя на БАН акад. Никола Съботинов - б.р.) и когато провеждат следващата стачка да заделят 10-15 минути от стачката срещу това, че предишното правителство не си е платило борчовете и ние сега ги договаряме и плащаме, така е коректно. Тук като повикат малко, да чуя и малко срещу Станишев, Доган и компания.
"Обаждаш се и казваш: "Премиерът иска сега да повикате малко и за тях, защото ви плащаме борчовете, които 2008 година не сте си платили", заръчва Борисов на Игнатов.