Това каза премиерът Бойко Борисов след излизането си от пленарна зала в Народното събрание, където бе гласувано предложението му за министър по еврофондовете в кабинета.

"Днес ще дам язовир “Цанков камък” на прокурор, стотици милиони са откраднати там", заяви още той. (Според в. "24 часа" в обекта досега са "заровени" 400 млн. евро, като само 22 км път струва 220 млн. лева.)

Готови сме на тежки антикризисни мерки, но първо ще седнем да ги обсъдим с партньорите и ще обясним защо ги правим, каза още премиерът в отговор на журналистически въпрос. По думите му в момента правителството изцяло се придържа към Бюджет 2010.
Предвижда се антикризисните мерки да бъдат обсъдени в Тристранния съвет за социално партньорство в понеделник, съобщиха вчера от правителствената информационна служба.

"Първо искам да кажа на българските пенсионери, че от първия ден, в който дойдох, им дадох с 900 милиона лева повече от правителството на Тройната коалиция. Даваме повече пари за образование, за култура, но най-много за пенсионерите", заяви Борисов.

Той недоумява на кой му е хрумнало да напише мярката за майчинството (намаляване от 410 на 225 дни на срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане - бел.ред.).
На кой му е хрумнало това не знам, но ако някой пише във вестниците това, което му диктуват, и след това да излизам да го коментирам, това няма да го бъде”, каза премиерът.

Изнесеният вчера списък с непопулярните антикризисни мерки, от който правителството се разграничи, е удар към министър Симеон Дянков и в частност към изпълнителната власт, коментира в същия дух по-късно Бойко Борисов след като инспектира строителството на автомагистрала "Марица“ в района на пътен възел Любимец.
Борисов категорично отказа да коментира какви в крайна сметка ще са антикризисните мерки, които правителството ще предприеме. Премиерът само подчерта, че най-добрата мярка е да харчиш, колкото си изкарал, предаде Дарик.