Той призова президента Георги Първанов и особено бившия премиер Сергей Станишев, когато се изказват по темата, да обяснят колко ще струва.
„Щом разбира това момче толкова, да излезе и да каже: „Белене" струва толкова пари, ще бъде построена тогава, токът ще струва толкова. България ще печели еди-колко си пари, Борсов, незабавно почвай да строиш. Колко струва всичко това. Като е искал да се бори, защо не даде държавна банкова гаранция, след като 3,5 милиарда евро стояха в руския бюджет и сега щеше да я строи. Аз не знам, те няма ли да се засрамят, да млъкнат, да остават да се разберем с руснаците, да проведем преговорите така, както трябва, да защитим интереса си и след това да излезем и да кажем колко струва това нещо. Попитайте го Станишев колко струва Белене. Г-н Станишев, колко пари според вас, след като вие сте толкова компетентен, ще струва „Белене" - от първата копка, включително до електропреносната мрежа", попита премиерът пред Дарик радио.
Вчера министърът на енергетиката Трайчо Трайков заяви, че според него най-вероятно проектът ще струва над 10 млрд. евро.
Запитан колко според него ще струва, Борисов отговори: "Не знам, и никой не знае. Има едни раздадени пари напред и назад. Има икономически планове, а няма финансови. И затова едни си говорят за 4 милиарда евро, други - за 8 милиарда, трети - за 10 милиарда, все едно е плод-зеленчук. Когато се изказва, дали е Първанов, дали е Станишев, дали е Петър Димитров, който и да иска да се изказва по този въпрос - задайте въпроса крайна цена, за да можем да я планираме в бюджета и да кажем на българите: „Белене" ще ни струва еди-колко си милиарда евро, които вие от вашия джоб ще платите, а тези пари се избият за вашите внуци или правнуци през еди-коя си година".