"Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук. Мащабно и модерно строителство, имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина. Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна" - там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни", заяви премиерът Бойко Борисов, след като инспектира обхода на Габрово.

Той направи проверка и на строителството на довеждащия път към тунела под Шипка.

Премиерът обаче пристигна за откриването на новото предприятие за производство на ловно и спортно оръжие. Изграждането му започна през месец април миналата година, а инвестицията в строителство и оборудване е на стойност близо 15 млн. лева. В откриването участваха още вицeпремиерът Томислав Дончев, който е габровец, и кметът на града Таня Христова (ГЕРБ).

По-рано Борисов инспектира и изграждането на нов храм в кв. "Младост", в който досега са вложени 720 000.

Снимка: Министерски съвет

300 000 лева ще отпусне още правителството за довършването на църквата, обяви премиерът. По думите му с тази финансова помощ тя ще може да заработи в началото на 2019 г. Вертикалната планировка на новостроящия се храм поема общината, уточни той след разговор с кмета.

Кметът Таня Христова посрещна премиера и партиен лидер

Снимка: Министерски съвет

"Посетих новостроящия се храм, който е посветен на всички габровски светии. Той се изгражда изцяло с дарения и е великолепен. За него Министерски съвет осигури 180 000 лв. за важен етап от строителството. В града не е изграждана църква повече от 100 години", написа във Фейсбук Борисов.

Снимка: Министерски съвет