Министерският съвет прие решение за освобождаване на Албена Георгиева от длъжността областен управител на област Видин. На поста се назначава Момчил Станков, съобщи пресслужбата на кабинета.

Момчил Станков е заемал поста областен управител на област Видин в периода ноември 2014 г. - февруари 2017 г. До момента е административен директор на Русенския университет "Ангел Кънчев", филиал Видин.

По-късно областният координатор на ГЕРБ Владимир Тошев разкри пред Радио Видин защо се е стигнало до уволнението на Георгиева.

"Най- вероятно е за несправянето с работата и за създаване на напрежение в институцията. Доколкото аз съм информиран, доста време вече там напускат хора. Обстановката е много неработеща, много неприятна. Мисля, че има връзка и с магистралата, която трябва да почнем да строим, защото една голяма част от документацията, която трябва да бъде, основно по отчуждителните процедури на имотите, не се придвижва достатъчно енергично от областна управа. Аз лично съм чувал премиера, който пред мен го е казвал: "Ускорете там нещата, защото ще дръпна багерите!", което за мен е крайно недопустимо и мисля, че това е една от причините", обясни Тошев.

Преди да влезе в областната управа на Видин, Албена Георгиева е имала 8 години трудов стаж и само една месторабота - била е педагог във видинското училище "Петър Берон".

През март 2015 г. тя е назначена за зам.-областен управител, а през май 2017 г. оглавява администрацията.