Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов служебното правителство иска да "събори" изборите. Той каза това по време на среща с младежи на партията, предавана онлайн в личния му фейсбук профил.

"Това не е служебен кабинет, а предизборен щаб, защото те си позволяват да говорят срещу партия и няма значение коя е, защото те са там само, за да проведат изборите, а единственото, което не правят е да подготвят честните избори", каза Борисов.

Той не пропусна да отбележи експеримента на ЦИК за машинния вот.

"Вчера какъв майтап беше, че не могат да си включат една машина за гласуване, а в чужбина как ще ги проведат? Вече се съмнявам, че те искат да съборят изборите и да продължат в еднолична диктатура да управляват", продължи експремиерът.

Той припомни, че в последния си мандат ГЕРБ управляваше в коалиция с Обединени патриоти, а ДПС и БСП бяха в парламента като опозиция и заключи: "Това е демокрация, а сега е диктатура. Това е предизборна кампания."

Борисов е убеден, че машинното гласуване ще създаде голям проблем.

"Всеки ден си задавам въпроса ЦИК дава ли си сметка че остава един месец до изборите и че това машинно гласуване може да направи голям проблем. Слагат си по 2 мин на машина, Радев гласува 3 минути и 40 секунди. Излиза, че хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него. За да да не звучи, че го нападам, ние с Христо Иванов отидохме и си попълнихме хартиената бюлетина, за да не се изложим, защото можеше и 5 минути да отнеме", посочи лидерът на ГЕРБ и продължи към критиките към служебния кабинет.

"Кандидат-президентът Радев възлага на служебния премиер да смени едикой си началник и същият този Министерски съвет връща на Радев с искане за указ. Имаме Радев, Радев, Радев. Къде е балансът на властите, нали в това ни обвиняваха, попита Борисов.

Борисов коментира и скандала с изнесената информация за подслушванията на политиците.

"Няма никакви факти, с които се говори за подслушването, хвърлят се някакви недоказани твърдения, същата сцена се разигра през 2017 г. лятото - Атанасов подхвърля, Рашков подема, БСП подкрепят", каза активист от Младежи-ГЕРБ.

"Те нямат нищо и заради това сега поголовно сменят, ще влезнат в службите, ако не намерят, ще изфабрикуват записи така, както направиха миналото лято. Това чакат в момента те, ако имаха, щяла да са ни убили вече, щяха да излязат и да кажат тези и тези политици са подслушвани по еди кое си дело. Излиза, че само ние не знаем кой е подслушван, а всички останали знаят", каза Борисов.

В момента правителството не се държи като служебно, което трябва да подготви само изборите, но нека спазваме малко от малко демокрацията и конституцията, каза още лидерът на ГЕРБ

Борисов коментира и изказването на служебния министър на финансите Асен Василев, че с бюджета има сериозни проблеми.

"Какви глупости говори? На 23 май, когато е минал 2/3 от месеца, е казал, че теглене на нов държавен дълг няма да се наложи до края на юли и фискално страната ни стои добре, а засега приходите в бюджета се движат по план. Значи за около 30 минути се срива бюджетът на това момче, само за да угоди на кандидат-президента", коментира Борисов.