Премиерът Бойко Борисов пристигна привечер в Пловдив в отлично настроение и бе посрещнат от местните с призиви: "Няма да им се давате!".

Той пристигна там час след визитата на президента Румен Радев, за да посети един от най-възловите обекти на ул. "Средец" - там, където се реализира проектът за Воден цикъл на Пловдив за 115 млн. лева.


С усмивка той коментира пред местните, събрали се симпатизанти на ГЕРБ видеото, което днес бе пуснато в интернет.

"Днес пуснаха още компромати, но то се вижда, работя всеки ден, когато ме няма, влизат, снимат, аранжират... Имам 4 чекмеджета, от Станишев стоят, нищо не съм правил, нула", коментира пред събралите се премиерът.

"Ходят, бродят като сенки и снимат. Прибираш се вкъщи и си лягаш, и някой те снима. Може и да ти пръсне нещо в носа да те зарази. Те са се разхождали, това е криминална група, всичко е много добре планирано. Единствено още не са ми ръсели диаманти, докато спя. Може да ми посегнат и физически. Този сценарий са го готвили много години. Записвали са, монтирали са. Който иска сега, да иде да снима, има десет такива десет чекмеджета, 4 телевизора", обясни Борисов.

"И виждате какъв аскетичен живот водя. Само лекарства на шкафчето ми", добави премиерът.

По думите му, сценаристите са се готвили, вкарвали са много хора в дома му. На въпрос как би могло да стане, той обясни, че в тоалетната примерно охраната не може да влезе с жената, която отива там. А в чантата си тя може да носи всичко.

Бойко Борисов заключи, че след това видео днес "камък му е паднал от сърцето", защото е разбрал, че срещу него има организирана група и няма да се даде на "фигуранти".

Премиерът отново подчерта, че "най-големият удар, който се нанесе на мафията, е вкарването на България в банковия съюз, което е пълен контрол върху финансите".

Борисов коментира отговорността на правителството и коалиционните партньори да не се "цепи" държавата точно сега, защото идните месеци до декември светът ще влезе в тежка криза.

"ГЕРБ е най-голямата партия. Как не познават Шиши? А когато даваха подкрепа за ДПС, президентът Радев познаваше ли го? Да каже коя обществена поръчка! И да видим при БСП, когато са били на власт, какво са получили ДПС", коментира Борисов в отговор на думите на Радев, който по-рано каза: "Друг е давал - в случая министър-председателят Борисов, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на "Шиши".

"Да каже кои са и веднага да се направи пълна проверка", каза премиерът, добавяйки, че ДПС и БСП отново са се събрали.

В заключение Борисов допълни, че коалиционните партньори го накарали да декларира с подписа си, че ще изкарат мандата докрай.