С премиера на Израел Бенямин Нетаняху проведохме среща на четири очи. Обсъдихме двустранните отношения в области от взаимен интерес. Акцент бе поставен и върху международни и регионални теми. Това написа преди минути министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук.

Той посрещна израелския премиер в резиденция Евксиноград край Варна. Преди да започнат разговорите, българският премиер показа на Нетаняху ремонтираната резиденция. 

След разговорите Борисов обяви, че има договореност в нашите военни заводи да се произвеждат съвместно с Израел дронове. Тел Авив ще подпомогне България и в сферата на информационните технологии и киберсигурността, в които страната ни има добри специалисти.

Премиерът посочи, че ще си взаимодействаме с Израел и по сигурността на израелските туристи, които посещават страната ни.

От своя страна Нетаняху заяви, че е чудесно, че има възможност да е тук, в България. Той определи утрешната среща като много важна.

"Тя дава визия за региона, която споделяме заедно. Срещата може да помогне на всички - и на вас, и на нас във всяка една област - здравеопазване, киберсигурност и информационни технологии, както и други области, които могат да доведат до работни места и благоденствие", каза Нетаняху.

Това е третата ни среща с Бойко Борисов за четири месеца, което показва интензитета на нашето приятелство, отбеляза премиерът на Израел.