Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Шумен.

"Немалко пари и немалко инвестиции са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, но когато има криза, не се пипа", добави премиерът. Той беше категоричен, че няма как да изчезне информация от регистъра.

В Шумен премиерът Борисов посети ОУ "Илия Рашков Блъсков" - едно от четирите училища, които ще бъдат реновирани по ОП "Региони в растеж" и в които учат общо над 4000 деца. "Да има повече деца и повече желание да учат - това е добре да се чува. Създаваме условия децата да учат, да спортуват и да са добре", добави Борисов.

Министър-председателят разгледа също санираните блокове на ул. "Цар Освободител". Посети индустриалната зона на града, където през последните две години са привлечени 18 инвеститори.

Дир.бг припомня, че заради изгорели хард дискове регистъра не работи вече седмица. Не едно и две бяха мненията, че за да се стигне до тази ситуация регистъра не е бил поддържан в годините както трябва.  Вчера БСП поиска оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева и на шефката на регистъра Зорница Даскалова. Самата Даскалова заяви, че не по-рано от следващата седмица ще бъде възстановена системата. Тя каза още, че решението дали да си подаде оставка е политическо, но в момента не се обсъжда.

Снимка: МС