Премиерът Бойко Борисов се е срещнал с гръцкия премиер Алексис Ципрас и турския външен министър Мевлют Чавушоглу в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Това стана ясно от публикация в официалната Фейсбук страница на българския министър-председател.

Борисов е в Ню Йорк, заедно с вицепремиера Екатерина Захариева. Вчера той участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците", организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. По-късно премиерът взе участие и в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. А след това се включи и в традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му.

Борисов проведе и множество двустранни срещи, между които с президента на Египет, с премиера на Грузия, премиера на Канада и др.

По време на срещата на върха, посветена на мира и носеща името на "Нелсън Мандела", Борисов държа реч от трибуната. 

"Постигането на Целите за устойчиво развитие, заложени в План 2030, е ключът към посрещането на съвременните глобални предизвикателства. Гордеем се, че по време на Българското председателство беше приет мандатът на Европейския съюз за започване на преговори за сключване на ново споразумение за партньорство със 79 държави от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел модерно и динамично партньорство с тези страни, като важен инструмент за справяне с глобалните предизвикателства - от борбата с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия растеж за всички", заяви Борисов.